Znate li kada je Ibra zadnji put bio starter u Evropa ligi?

Bilo je to jako davno

Znate li kada je Ibra zadnji put bio starter u Evropa ligi?

Fudbaleri Manchester Uniteda večeras su igrali meč 2. kola Evropa lige protiv ukrajinske ekipe Zoryje.

U startnoj postavi tima sa Old Trafforda našao se i Šveđanin Zlatan Ibrahimović koji je skoro i zaboravio kako je to igrati u Evropa ligi.

Iako je promijenio u karijeri veliki broj klubova, Ibrahimović dugo vremena nije zaigrao u ovom takmičenju. Juventus, Inter, Barcelona, Milan i PSG nisu igrali Evropa ligu kada je njihov član bio Zlatan Ibrahimović.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, Manchester United je prošle sezone kroz Premiership izborio pravo nastupa 'samo' u Evropa ligi, te je Zlatan večeras konačno zaigrao u ovom takmičenju. Bio mu je to prvi start u Evropa ligi još od 1. novembra 2001. godine. Tada je igrao u dresu Ajaxa i to protiv Kopenhagena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi