Znate li koja zvijezda najviše zarađuje u MLS-u?

Lista najbolje plaćenih igrača u SAD-u

Znate li koja zvijezda najviše zarađuje u MLS-u?

E. Škorić
Teme:

Brazilski veznjak Kaka najplaćeniji je igrač u profesionalnoj nogometnoj ligi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nekadašnji brazilski reprezentativac i igrač velikana kao što su Milan i Real Madrid danas igra za Orlando, a u MLS-u zarađuje 7.16 miiliona dolara. 

Malo manje, 7.15 miliona, zarađuje Torontov napadač Sebastian Giovinco, nekadašnji član Juventusa.

Treći na listi najplaćenijih "Amerikanaca" je Michael Bradley iz Toronta sa 6.5 miliona godišnje zarade, dok je četvrti Steven Gerrard, koji godišnje zaradi malo preko 6.1 milion dolara.

Peto mjesto sa 6 miliona pripada Franku Lampardu iz New York Cityja, potom slijede Andrea Pirlo i David Villa, Lampardovi saigrači iz Cityja, koji zarađuju 5.9, odnosno 5.6 miliona dolara.

Osmi je Torontov napadač Josy Altidore sa 4.8 miliona, deveti je Clint Dempsey iz Seattlea sa 4.6 miliona i deseti je Giovani dos Santos, koji nastupajući za Los Angeles Galaxy zaradi godišnje 4.25 miliona dolara.

Igrač Klub  zarada
Kaka Orlando  7.16
Giovinco Toronto 7.15
Bradley Toronto 6.5
Gerrard LA Galaxy 6.1
Lampard NY City 6
Pirlo NY City 5.9
Villa NY City 5.6
Alditore Toronto 4.8
Dempsey Seattle 4.6
Dos Santos LA Galaxy 4.25

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi