Znate li koji klub je želio kupiti Donald Trump?

Na kraju nije rizikovao

Znate li koji klub je želio kupiti Donald Trump?

Donald Trump je mogao izbornu pobjedu u Americi proslaviti na slavnom Ibroxu da je četiri godine ranije kupio Glasgow Rangers. 

Britanski tabloid The Sun je otkrio da je novi predsjednik SAD-a 2012. godine bio blizu odluke da kupi slavni Glasgow Rangers, ali u posao na kraju nije ušao jer je procijenio da je u pitanju bio preveliki finansijski rizik. 

"Nije mi imalo smisla, osjećaj je bio loš, iako je riječ o velikom klubu. Nadam se da će ga neko kupiti i ponovo učiniti velikim", kazao je tad Trump. 

Kontroverzni milijarder je pokazao kako u biznisu ne griješi, jer je Rangers ubrzo nakon toga bankrotirao i ispao u četvrtu ligu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi