Znate li u kojoj je ligi petica postignuto najviše golova?
Foto: EPA

Iznenađenje za mnoge

Znate li u kojoj je ligi petica postignuto najviše golova?

Prošlog i ovog vikenda su spuštene zavjese na sezonu 2016/2017. u ligama petice.

Titulu je u Engleskoj osvojio Chelsea, a prvak Njemačke je očekivano Bayern. Isto vrijedi i za Juventus u Italiji, Real je prvi prošao kroz cilj u Španiji dok je Monaco napravio iznenađenje i okitio se titulom u Francuskoj.

I ove sezone je u najjačim evropskim ligama viđeno mnogo pogodaka, ali za mnoge je iznenađenje što ih je najviše postignuto u Seriji A.

Za italijanski fudbal se dugo vezao defanzivni stil igre s akcentom na taktici, ali su se stvari drastično promijenile i došli smo do toga da u Seriji A vidimo više golova nego u Premier ligi, La Ligi, Bundesligi i Ligue 1.

U Seriji A su ove sezone postignuta 1123 gola, što je najviše još od sezone 1950/51., a na drugom mjestu je španska La Liga sa ukupno 1118 golova. Zatim slijedi Premier liga sa 1064 gola, pa Ligue 1 sa 991, te na koncu Bundesliga sa 887.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Svakako je bitno naglasiti da u Italiji, Španiji, Engleskoj i Francuskoj  nastupa 20 klubova (38 kola), a u Njemačkoj 18 (34 kola).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti