Zokora se pridružio Mutuu i Postigi u Indiji
Foto: EPA

Potpisao za Pune City

Zokora se pridružio Mutuu i Postigi u Indiji

E. Škorić

Didier Zokora potpisao je jednogodišnji ugovor s Pune Cityjem, članon indijske Superlige.

Zokora je na zalasku karijere, a posljednje utakmice mogao bi da odigra u Indiji. Potpisao je ugovor na godinu dana za Pune City, što mu je osmi klub u profesionalnoj karijeri.

Bivši reprezentativac Obale Slonovače karijeru je počeo 1999. godine u Mimosasu, a kasnije je nastupao za Genk u Belgiji, St. Etienne u Francuskoj, Tottenham u Engleskoj, Sevilli u Španiji, te Trabzonspor i Akhisar u Turskoj.

Osim njega, Pune City je potpisao još neke veterane kao što su Adrian Mutu i Helder Postiga. 

Zokora je fudbalsku karijeru počeo davne 1999. godine u ASEC Mimosasu, odakle prelazi u Genk. Tu ostaje četiri sezona i osvaja titulu prvaka Belgije. 

Vrhunac karijere dostiže u Tottenham Hotspursima, u koje je stigao iz Saint Ettiena. Na White Hart Line provodi tri sezone, odgiravši 88 sureta i osvojiši jedan liga kup. 

Sa Otoka seli u Španiju, gdje igra za Sevillu,koja je za njega izdvojlila 30 miliona eura, a nakon dvije sezone uzima ga Trabzonspor za pet miliona. 

U Trabzonu je za tri godine odigrao 78 utakmica, a prošlu sezonu je proveo u Akhisaru. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.