Zolotić bez minutaže, Gent i Anderlecht dijele prvo mjesto

Pro liga Belgije, 4. kolo

Zolotić bez minutaže, Gent i Anderlecht dijele prvo mjesto

E. Škorić

U nedjelju navečer odigrane su preostale dvije utakmice četvrtog kola prvenstva Belgije.

Gent je do treće pobjede i drugog mjesta stigao kod kuće protiv Waregema (3:1). Miličević je bio dvostruki strijelac za domaće, te jednom Habibou. Sva tri gola Gent je postigao u nastavku, a Sylla u 44. minuti postigao je gol za vodstvo gostiju.

Nermin Zolotić, mladi reprezentativac naše zemlje koji je ovog ljeta prešao u Gent iz Željezničara, nije ulazio u igru iako je bio prijavljen za utakmicu.

Gent ima 10 bodova, koliko i vodeći Anderlecht, koji je u gostima kod Westerla izvukao bod iako je gubio 2:0 na poluvremenu.

Pro liga, 4. kolo:
Gent -Waregem 3:1 (Habibou 69, Miličević 72, 84 - penal/ Sylla 44)
Westerlo - Anderlecht 2:2 (Mbemba 20 - ag, Geudens 42/ Gohi 50, Tielemans 67 - penal)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.