Zolotić: Ne osvaja titule ko ima pare, nego ko je navik'o

Nekadašnji fudbaler Željezničara

Zolotić: Ne osvaja titule ko ima pare, nego ko je navik'o

Pobjedom od 2:0 nad Standardom iz Liježa u pretposljednjem kolu play-offa za prvaka Belgije fudbaleri Genta stigli su do svoje prve šampionske titule u klupskoj historiji dugoj 151 godinu.

Veliku radost nisi krili kako fudbaleri, tako i navijači popularnih Bizona. Među slavljenicima je i Bosna i Hercegovina imala svoje predstavnike. Nermin Zolotić i Haris Hajradinović su lica poznata s premijerligaških terena, pogotovo Zolotić. Među slavljenicima koji ima veza s našom domovinom je i Danijel Miličević, veznjak sa švicarskim pasošem koji se u posljednje vrijeme spominjao kao i potencijalni Zmaj.

Radost i slavlje navijača i fudbalera Genta trajala je do kasno u noć, a nakon dodjele medalja i šampionskog pehara igrači su pozirali s pobjedničkim peharom na travnjaku najljepšeg belgijskog stadiona.

Šampionski pehar Jupiler lige svojim izgledom je najsličniji peharu Lige šampiona, čija je himna zasvirala na Ghelamco Areni odmah nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Ni Zolotić, koji nije igrao mnogo u svojoj prvoj sezoni u klubu nije propustio priliku za slikanje sa šampionskim peharom. Zanimljivije od slike je komentar koji je nekadašnji veznjak Željezničara ostavio.

"Ne osvaja titule ko ima para, nego  ko je navik'o, a navika je čudo", napisao je Zolotić.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Gent u posljenjem koju doigravanja za šampiona igra protiv Anderlechta, a novo slavlje zakazano je nakon ove utakmice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti