Zoran Tošić više nije član CSKA iz Moskve
Foto: EPA

Postao slobodan igrač

Zoran Tošić više nije član CSKA iz Moskve

Reprezentativac Srbije Zoran Tošić od danas više nije član CSKA iz Moskve, saopštili su iz ruskog kluba.

Tošić, koji je u CSKA proveo posljednjih sedam godina, odbio je da potpiše novi ugovor koji mu je klub ponudio nakon isteka dosadašnjeg, te je postao slobodan igrač.

Srbijanski mediji navode da je Tošić u prethodnom periodu zarađivao 2,2 miliona eura po sezoni i da je glavni razlog za rastanak bio što mu je CSKA ponudio jednogodišnji ugovor uz znatno niža primanja nego što je to bio slučaj do sada.

Tošić nije pristao na ponudu te se na korektan način oprostio od Uprave, saigrača i navijača moskovskog kluba.

Tokom igranja za CSKA, Tošić je osvojio tri titule prvaka Rusije, dva Kupa i jedan Superkup. U CSKA je stigao 2010. godine iz Manchester Uniteda za 9,5 miliona eura i u dresu ruskog velikana je odigrao ukupno 241 utakmicu i postigao 41 pogodak.

Osim za United i CSKA, Tošić je nastupao za Proleter, Banat, Partizan i Koel, a špekuliše se da bi njegova nova destinacija mogla biti Turska, odnosno Galatasaray ili Trabzonspor, koji su do sada pokazali interes da ga dovedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi