Zorya šokirala Bilbao, Ostersunds bolji od Herthe
Foto: EPA

Liga Evrope, Grupa J

Zorya šokirala Bilbao, Ostersunds bolji od Herthe

U okviru grupe J Lige Evrope odigrane su dvije utakmice. Ostersunds je na svom terenu iznenadio Herthu i slavio rezultatom 1:0, dok je i Zorya priredila veliko iznenađenje i na San Mamesu sa 0:1 savladala favorizovani Athletic Bilbao.

Ostersunds je ugostio Herthu, a u Švedskoj se mogao gledati odličan meč. Imale su obje ekipe nekoliko sjajnih prilika, ali je domaćinima bio dovoljan jedan pogodak da slave veliku pobjedu.

Prvi priliku na utakmici je propustio Ostersunds, i to preko Gera u 5. minuti, da bi u 13. zaprijetila i Hertha. Vedad Ibišević se našao u odličnoj prilici, ali nije uspio matirati golmana domaćih.

U 22. minuti fudbaler Herthe Fabian Lustenberger pravi prekršaj u svom kaznenom prostoru i pravi penal. Siguran s bijele tačke, minutu kasnije, je bio Brwa Nouri, pa je Ostarsunds stigao do 1:0.

Hertha je u nastavku pokušavala doći do izjednačenja, ipak, i Ostersunds je imao svoje prilike, ali je na kraju ostalo 1:0 za domaćine.

Veliko iznenađenje je priredila ekipa Zoryje, koja je uspjela upisati gostujuću pobjedu protiv Athletic Bilbaoa. 

Domaćini su, ipak, odlično otvorili utakmicu, te su već u prvoj minuti mogli stići do vodstva. Međuti, Muniain je uspio pogoditi samo okvir gola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ukrajinci stižu do prednosti u 26. minuti. Kharatin je iskoristio sjajno ubacivanje iz kornera Sukhotskog i pogodio za 0:1.

Athletic je, očekivano, preuzeo terensku incijativu nakon gola Zorye, ali se na odmor otišlo pri vodstvu gostujuće ekipe. Domaćini su i u drugom poluvremenu imali loptu u svom posjedu, ali nisu uspjeli stvoriti dovoljan broj prilika kako bi stigli do izjednačenja, pa je ostalo 0:1 iz prvog dijela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi