Žrijeb Evropa lige: Klubovi bh. fudbalera nisu imali sreće

Žrijeb Evropa lige: Klubovi bh. fudbalera nisu imali sreće

A. Beganović

Nakon što je juče obavljeno žrijebanje grupa Lige prvaka danas su i klubovi koji su se plasirali u grupnu fazu Evropa lige saznali imena svojih protivnika.

U grupnoj fazi Evropa lige Bosna i Hercegovinu će predstavljati devet igrača, tako da će se ovo evropsko takmičenje u našoj zemlji sa dosta pažnje pratiti.

Grupa A je najatraktivnija i u njoj će igrati Ajax, Celtic, Fenerbahce i Molde, dok će u grupi K između ostalog igrati Schalke našeg Seada Kolašinca i APOEL, čije boje brani Semir Štilić.

U grupi E ćemo također gledati dva kluba čije boje brane bosanskohercegovački internacionakci. Radi se o Plzenu našeg Aidin Mahmutović, te Rapidu čiji je član nekadašnji kapiten naše mlade reprezentacije Srđan Grahovac.

Gabala, našeg Ermina Zeca koja je u 4. pretkolu senzacionalno savladala Panathinaikos, igrat će u grupi C zajedno sa PAOK-om, čije boje brani Gojko Cimirot, Krasnodarom i Borussijom Dortmund.

Miljenik sreće nije bio Qarabag našeg Ibrahima Šehića koji je za protivnike u grupi K dobio Tottenham, Anderlecht i Monaco.

Lech čiju mrežu čuva Jasmin Burić igrat će u grupi I zajedno sa Baselom, Fiorentinom i Belenensesom, a Senad Lulić će sa svojim Lazijom snage odmjeriti sa Dniprom, Rosenborgom i St.Etienneom.

Grupa A:

Ajax

Celtic

Fenerbache

Molde

Grupa B: 

Rubin Kazan

Liverpool

Bordeaux

FC Sion

Grupa C:

Borrusia Dortmund 

PAOK

FC Krasnodar

Gabala

Grupa D:

Napoli

Club Brugge

Legia Varšava

FC Midtjylland

Grupa E:

Villereal

Viktoria Plzen

Rapid Beč

Dinamo Minsk

Grupa F:

Marseille

Braga

Slovan Liberec

FC Groningen

Grupa G:

Dnipro

Lazio

St. Etienne

Rosenborg BK

Grupa H:

Sporting

Bešiktaš

Lokomotiv Moskva

KF Skenderbeu

Grupa I:

Basel

Fiorentina

Lech Poznan

OS Belenenses

Grupa J:

Tottenham Hotspurs

Anderlecht

AS Monaco

FK Qarabag

Grupa K:

Schalke

APOEL

Sparta Prag

Asteras Tripolis

Grupa L:

Athletic Bilbao

AZ Alkmaar

FC Augsburg

FK Partizan

 

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.