Zrinjski i dalje u igri: U Varšavu s nadom u prolaz
Foto: EPA

Zrinjski - Legia 1:1

Zrinjski i dalje u igri: U Varšavu s nadom u prolaz

E. Škorić

Nogometaši Zrinjskog i Legije odigrali su u Mostaru prvu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka, a na kraju je susret završen rezultatom 1:1.

Zrinjski je bio autsajder protiv poljskog velikana, no Mostarci su uspjeli da odigraju dobru utakmicu i da, unatoč visokim temperaturama, ostanu neporaženi.

Prvo poluvrijeme dosta lošije u odnosu na drugo. U prvim minutama utakmice Legia je bila opasnija, potom je Zrinjski prebacio igru na polovicu Poljaka, ali bez pravih prilika.

Tek nastavak donosi uzbuđenja. Otvorilo se nakon što je Legia u četvrtoj minuti nastavka stigla do pogotka.

Sjajni ofanzivac Legije je pogodio snažnim udarcem iskosa s desne strane, a samo minutu ranije je također imao dobru šansu. 

Nisu se gosti dugo radovali. Već u 57. minuti Bilbija ubacuje iz kornera, a Matija Katanec sjajno pogađa za 1:1. 

U posljednjih pola sata igre dobar nogomet, imali su i jedni i drugi svoje šanse, no meč je završen rezultatom 1:1. Svakako da je ovo dobar rezultat za Zrinjski, obzirom na jačinu rivala. No, isto tako je jasno da će Plemići morati da poderu kožu u Varšavi za eventualni prolaz u treće pretkolo. Ali šanse definitivno postoje.

Podsjećamo, Zrinjski je naš posljednji predstavnik u Evropi nakon što su prerano ispali i Sloboda, Radnik i Široki Brijeg.

Zrinjski - Legia 1:1 (Katanec 57/ Nikolić 49)

Zrinjski: Kozić, Peko, Tomić, Barić, Stojkić (c), Todorović, Mešanović, Petrak, Jakovljević, Katanec, Bilbija.

Legia: Malarz, Jodlowiec, Lewczuk, Guilherme, Duda, Nikolić, Hloušek, Kucharczyk, Rzezniczak, Broz, Moulin.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vidi video! Vidi video!
Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi