Zrinjski i Široki po ovjeru 2. pretkola

Evropska liga

Zrinjski i Široki po ovjeru 2. pretkola

E. Škorić

Široki Brijeg i Zrinjski danas igraju uzvratne utakmice 1. pretkola Evropske lige. I dok Zrinjski Pod Bijelim Brijegom čuva gol prednosti, Široki na Pecari ima dva pogotka zalihe.

Prošle sedmice Zrinjski je gostovao u Kazahstanu protiv Tobola, te na kraju, pomalo neočekivano, ostvario trijumf. Iako su Kazahstanci poveli, golovima Mate Dragičevića Plemići su uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist.

Treba istaći kako u redovima Tobola neće biti Travina, inače ponajboljeg igrača tog kluba, nakon što je zaradio crveni karton u prvoj utakmici, odigranoj prije sedam dana.

"Sigurno je da nas čeka izuzetno teška utakmica, bez obzira na povoljan rezultat iz prvog susreta. Moramo se pripremiti na sve. Oni su pojedine igrače odmarali, ali svejedno ne mislim da mogu nešto spektakularno promijenitiu odnosu na prvu utakmicu. Ja sam pogledao još dvije utakmice Tobola,  te sa igračima zajedno detalje iz prve utakmice kako bi smo se još jednom svi zajedno uvjerili u dobre strane našeg protivnika. Možda Tobol ovaj put krene  s tri napadača, ali naši igrači su dovoljno spremni da odgovore na sva eventualna iznenađenja", kazao je trener Zrinjskog Dragan Jović u razgovoru za SportSport.ba.

Jović u današnjem meču može računati na skoro sve svoje igrače, tek je pod znakom pitanja nastup Vernesa Selimovića. Napadač Plemića jučer je prije vremena napustio trening zbog, nadamo se, lakše povrede.

Još lakši posao očekuje nogometaše Širokog Brijega. Naime, Širokobriježani su iznenadili sve i u Domžalama ostvarili rutinsku pobjedu nad Olimpijom iz Ljubljane. Ištukovi izabranici slavili su rezultatlom 2:0. Široki je poveo u finišu prvog poluvremena pogotkom Wagnera. Dvadesetak minuta prije kraja utakmice, Renato pogađa za konačnih 2:0.

„Trebamo biti oprezni. Olimpija nije loša ekipa, mi smo dobro zatvorili sve njihove najjače karike čime smo odradili jako dobar posao. Ovo će biti druga utakmica, igramo kod kuće i kao svaki domaćin želimo ostvariti pobjedu pred svojom publikom.“, rekao je trener Širokog Brijega Ivo Ištuk.

Dodajmo i to kako će Široki, ukoliko večeras i ovjeri plasman u 2. pretkolo, igrati protiv bečke Austrije, dok Zrinjskog čeka relativno lagan posao i dvomeč sa ekipom iz San Marina.

Susret Zrinjskog i Tobola igra se večeras od 19:30 sati na stadionu Bijeli Brijeg, dok će susret na Pecari između Širokog Brijega i Olimpije započeti sat kasnije, uz direktan prenos na BHT1 televiziji.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.