Zrinjski prošao u drugo pretkolo

1. pretkolo Evropske lige

Zrinjski prošao u drugo pretkolo

Ekipa mostarskog Zrinjskog plasirala se u drugo pretkolo Evropske lige, nakon što je u revanšu sa Tobolom ponovo pobijedila rezultatom 2:1.

Kazahstanska ekipa krenula je ofanzivno od prvog sudijskog zvižduka, što je ostavilo prostora za kontranapade Zrinjskog. U sedmoj minuti Tobol je pokušao kreirati napad po lijevoj strani. Međutim, Mirza Rizvanović je presijekao loptu, uposlio Selimovića, koji proslijeđuje loptu za Dragičevića. Ovaj se našao u dobroj poziciji, ali šutira pored gola.

Ipak, Zrinjski je bio taj koji je prvi poveo. Igrala se 12. minuta kada je korner izveo Žižović, a Džidić je najviši u skoku i pogađa za 1:0.

Nakon primljenog gola i igračima Tobola je postalo jasno da će jako teško proći dalje, ali se nisu predavali. Međutim, odbrana Zrinjskog igrala je vrlo dobro, ne dopuštajući gostima da prenesu težište igre na polovinu Mostaraca.

Ipak, odbrana domaćina napravila je kiks u 37. minuti, kada je dopustila Irismetovu da sam izađe pred Melhera, ali se nije snašao, pa je lopta otišla pokraj gola. Tobol je imao dobru priliku pred sam kraj prvog poluvremena, ali Bakajev nije bio precizan, baš kao ni Selimović na drugoj strani u narednom napadu.

Domaći su nešto bolje otovorili drugo poluvrijeme i prvi zaprijetili preko Dragičevića, ali do promjene rezultata ipak nije došlo. Tačnije, promjene rezultata nije bilo do 57. minute. Napadači Tobola odigrali su lijepo akciju, nakon koje je lopta došla do Zumaskalijeva, a njemu nije bilo teško da u situaciji jedan na jedan matira Melhera za 1:1.

Kazahstanci su potom preuzeli kontrolu nad susretom i sve opasnije prijetili golu Zrinjskog, što je, međutim,m otvorilo prostora za kontranapade. Upravo nakon jedne dobro izvedene kontre, Plemići su postigli i drugi gol. Dragičević je šutirao, golman uspio odbraniti, ali na odbijenu loptu natrčava Pehar i odvodi Zrinjski u drugo pretkolo.

Zrinjski – Tobol 2:1

Stadion Bijeli brijeg u Mostaru. Gledatelja: 5.000. Sudija: Stavros Tritsonis (Grčka). Strijelci: 1:0 - Džidić (10), 1:1 - Zhumaskaliel (59), 2:1 - Pehar (72).

ZRINJSKI: Melher, Šunjić, Džidić, Stjepanović, Selimović, P. Sušić (od 69. Pehar), Ivanković, Žižović, Dragičević, Zadro, Rizvanović.

TOBOL: Petuhov, Turtenvald, Abduvin, Nurgaliev, Zhumaskaliel, Bakaer, Sabirov, Irismetov, Lotol, Kuartaev, Yurin.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti