Zukanović: Džeko ili Lukaku? Džeko je mnogo bolji

Fudbaler Sampdorije govorio za belgijske medije

Zukanović: Džeko ili Lukaku? Džeko je mnogo bolji

Fudbalska reprezentacija BiH sutra će u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrati utakmicu sa Belgijom.

Selektor Mehmed Baždarević u ovom susretu neće moći računati na usluge Ervina Zukanovića, koji je uoči utakmice govorio za belgijske medije. 

"BiH je pod imperativom pobjede i mora da pobijedi. Mi imamo dosta kvalitetnu reprezentaciju, tako da se Belgijanci trebaju plašiti", poručio je defanzivac Sampdorije. 

Zukanović je biranim riječima govorio i o kapitenu bh. reprezentacije Edinu Džeki, smatrajući da je u ovom trenutku mnogo bolji igrač od Romelua Lukakua. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Po mom mišljenju, on je mnogo bolji od Lukakua. Kakav je igrač Džeko mogli ste vidjeli u derbiju između Rome i Juventusa, novine pišu samo o njemu. Lukaku bi teže zablistao u Seriji A, jer je tamo taktika mnogo važnija", riječi su Zukanovića. 

Podsjetimo, Zukanović je ranije obavijestio selektora Baždarevića da mu je klub zakazao operaciju u reprezentativnoj pauzi i zbog toga se nije odazvao pozivu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.