Zukanović majstorskim pogotkom donio trijumf Gentu

Doigravanje u Jupiler ligi

Zukanović majstorskim pogotkom donio trijumf Gentu

Jedan meč u doigravanju za prvaka Belgije, četiri u doigravanju za plasman u Evropsku ligu, te jedan u doigravanju za opstanak igrani su večeras. 

Gent je u doigravanju za plasman u Evropsku ligu rezultatom 2:1 trijumfovao protiv Waslund-Beverena, a odlučujući pogodak za domaćina postigao je naš reprezentativac Ervin Zukanović. Stoper Genta je petnaest minuta prije kraja sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca razveselio domaće navijače.

Prethodno su pogađali Oumarou za goste, odnosno Kage za Gent.

Senad Karahmet nije konkurisao za meč Mechelena protiv Kortrijka, koji je rezultatom 4:1 u svoju korist riješio domaći Kortrijk. Strijelci za domaćina bili su Santini, Chevalier, Pavlović i Raman, dok je čast Mechelena spasio Makedonac Trajkovski.

Charleroi je u doigravanju za plasman u Evropsku ligu kao gost porazio Cercle Brugge rezultatom 4:2, dok je Oostende sa 2:0 bio bolji od Lirsea na domaćem terenu.

U doigravanju za prvaka Waaregem je sa 2:1 bio bolji od Club Bruggea. Strijelci za pobjednički tim bili su Naessens i Hazard, dok je jedini gol za goste bio djelo De Stuttera.

U play offu za opstanak Leuven je opravdao ulogu favorita i porazio Mons rezultatom 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.