Zukanović u idealnom timu belgijskog prvenstva
Piše: Armin Pašić

Sjajne igre nisu ostale nezapažene

Zukanović u idealnom timu belgijskog prvenstva

Bosanskohercegovački reprezentativac i defanzivac Genta, Ervin Zukanović, izabran je u idealni tim belgijskog prvenstva.

Iako sezona u Belgiji još uvijek nije skroz završena, popularni belgijski portal VoetbalNieuws.be odabrao je najboljih 11 igrača ove sezone, a mjesto u idealnom timu našao je i naš reprezentativac Ervin Zukanović.

Zukanović se u timu sezone našao prvenstvo zahvaljujući sjajnim igrama u Gentu ali i u Kortrijku čiji je dres nosio u prvom dijelu sezone.

U idealnom timu Pro lige Belgije za sezonu 2012/13 našli su se: Davy De Fauw (Zulte Waregem), Bram Nuytinck (Anderlecht), Ryan Donk (Club Brugge), Ervin Zukanović (Gent), Maxime Lestienne (Club Brugge), William Vainqueur (Standard Liege), Jonathan Delaplace (Zulte Waregem), Thorgan Hazard (Zulte Waregem), Carlos Bacca (Club Brugge), Ilombe Mboyo (Gent).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.