Zukanovićev prvijenac nedovoljan Chievu, Juventus siguran

Odigrane tri utakmice osmog kola Serije A

Zukanovićev prvijenac nedovoljan Chievu, Juventus siguran

Tri utakmice osmog kola talijanske Serije A odigrane su danas, a svoj prvijenac u dresu Chieva upisao je Ervin Zukanović. 

Chievo je na svom terenu u Veroni dočekao Genou. Domaćin je do vodstva došao u 36. minuti susreta, a mrežu gostiju zatresao je Ervin Zukanović. Gosti su se vratili u drugom poluvremenu, a strijelac je bio Matri u 72. minuti susreta. 

Samo dvije minute kasnije, Pinilla, je promašio jedanaesterac, a Radovanović je dobio crveni karton u redovima domaće ekipe. Za promašen jedanaesterac Pinilla se iskupio u 84. minuti susreta i tako donio pobjedu svojoj ekipi. 

Juventus je na svom terenu dočekao Palermo, a domaćin je otpor domaćih slomio u 32. minuti susreta preko Vidala nakon asistencije Teveza. Stara dama do drugog gola dolazi u 64. minuti susreta. Pirlo je pronašao Llorentea koji matira Sorrentina. Ostalo je do kraja susreta 2:0 za Juventus.

Atalanta je danas gostovala kod Udinesea. Domaćin je do vodstva došao već u šestoj minuti susreta, a strijelac je bio Di Natale. Do dva gola prednosti domaći su došli pola sata kasnije, a mrežu Atalante zatresao je Thereau. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.

Italije, Serija A, 8. kolo: 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Chievo - Genoa 1:2 (Zukanović 36/Matri 72)
Juventus - Palermo 2:0 (Vidal 32, Llorente 64)
Udinese - Atalanta 2:0 (Di Natale 6, Thereau 36)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti