Zvali su ga svinjom, a sada se vraća u grotlo mržnje?
Foto: EPA

Ancelotti želi da vodi Juventus

Zvali su ga svinjom, a sada se vraća u grotlo mržnje?

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti ostao je nedavno bez posla jer su čelnici Bayerna odlučili da mu uruče otkaz nakon serije loših rezultata.

Bavarci nisu bili zadovoljni kako je Ancelotti vodio ekipu od svog dolaska i odlučili su da mu se zahvale na saradnji. Odmah nakon što je dobio otkaz na Allianz Areni pojavile su se priče da će se Ancelotti vratiti u Milan s kojim je osvojio sve što je mogao osvojiti. 

Međutim, iskusni italijanski stručnjak je demantovao ove navode i poručio da će novi posao tražiti tek kada završi ova sezona. Iako se vjeruje da će se Ancelotti vratiti na San Siro čini se da to i nije baš tako. Ako je vjerovati pisanjima medija na Apeninima ovaj stručnjak ima potpuno drugi plan koji je iznenadio mnoge.

Navodno, Ancelotti ima želju da se vrati u klub u kojem je postao jedna od najomraženijih ličnosti nakon odlaska. Radi se o Juventusu u kojem je ovaj stručnjak bio od 1999. do 2001. godine, a nakon toga otišao je u Milan u kojem je za devet godina pravio čuda.

Nakon prvog povratka Ancelottija na tadašnji Delle Alpi kao trener Milana dočekaj je salvom zvižduka i uvreda s tribina, ali i transparentom "Svinja nikada ne bi trabala biti trener Juventusa". Ancelotti je jedna od najomraženijih ličnosti kod navijača Juventusa, ali izgleda da ga to neće zaustaviti da se vrati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako pišu mediji na Apeninima Ancelotti vjeruje da bi Allegri narednog ljeta mogao napustiti Juve, te da bi čelnici klub bili zagrijani upravo njega da vrate u klub. Iako će vjerovatno biti otvoreno i mjesto u Milanu, navodno, Ancelotti ne vjeruje da je ideja Rossonera za povratak u vrh dovoljno ozbiljna u ovom trenutku.

Iako ova priča zaista djeluje nestvarno fudbal nam je u mnogo slučajeva dokazao da je u ovom sportu sve moguće. Ostaje nam da vidimo šta će se dešavati narednog ljeta.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi