Zvanično: Abate propušta ostatak sezone

Zbog problema s povredom oka

Zvanično: Abate propušta ostatak sezone

E. Čaušević

Milan je danas na svojoj zvaničnoj stranici potvrdio da će Ignazio Abate zbog povrede propustiti ostatak sezone.

Abate je povredu oka zadobio na utakmici protiv Sassuola koja se igrala prije mjesec dana, te je otputovao u Sjedinjene Američke Države na operaciju. Italijanski klub potvrdio je danas da je povreda ozbiljnije prirode, te da Abate neće igrati u ostatku ove sezone.

"Želimo potvrditi nakon mnogobrojnih pregleda i testova da se radi o ozbiljnijoj povredi oka, te da Abate propušta ostatak ove sezone. Radio je preglede u Italiji, a nedavno je otputovao kod specijaliste u Majami gdje će uraditi operaciju", poručili su iz Milana.

Nakon što Abate uradi operaciju oporavak će trajati skoro tri mjeseca. Prema prvim informacijama ovaj iskusni fudbaler trebao bi biti spreman za pripreme pred narednu sezonu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi