Zvanično: Basaksehir doveo veliko pojačanje

Višćin klub sve jači

Zvanično: Basaksehir doveo veliko pojačanje

Turski vicešampion Basaksehir doveo je veliko pojačanje u svoje redove. 

Na zvaničnoj klupskoj stranici je saopšteno kako će boje Basaksehira od sljedeće sezone braniti i 30-godišnji holandski fudbaler Eljero Elia koji je posljednji angažman imao u Feyenoordu.

Iza Elije je odlična sezona. Sa Feyenoordom se po prvi put nakon dugo godina okitio šampionskom titulom u Holandiji, a sezonu je bio završio sa učinkom od deset postignutih golova i devet asistencija. 

Od Elije se očekuje da svojim igrama pomogne Basaksehiru u kvalifikacijama za Ligi prvaku, ali i da bude klub konkurentan u borbi za naslove sa drugim istanbulskim velikanima poput Fenerbahčea, Bešiktaša...

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Elia je, podsjećanja radi, svoju karijeru počeo u ADO Den Haagu i tu se zadržao sve do 2009. godine kada je potom prešao u Twente. Uslijedile su potom avanture u HSV-u, Juventusu, Southamptonu, Werderu i Feyenoordu za koji je igrao u protekle dvije godine.

Elia je sa Basaksehirom potpisao trogodišnji ugovor, a plaćen je 1,2 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi