Zvanično: Basel imenovao novog trenera

Wicky preuzima prvi tim

Zvanično: Basel imenovao novog trenera

Basel je danas imenovao trenera s kojim će ući u narednu sezonu, saopšteno je na zvaničnoj stranici švicarskog kluba.

Od naredne sezone na klupi osmostrukog uzastopnog prvaka Švicarske sjedit će Raphael Wicky (39), nekadašnji švicarski reprezentativac koji je do sada bio trener U-21 tima Basela.

Raphael Wicky je u svojoj fudbalskoj karijeri najdublji trag ostavio igrajući za HSV, gdje mu je saigrač bio Sergej Barbarez, a nastupao je i za Sion, Werder, Atletico Madrid i Chivas.

U trenerskoj karijeri je vodio U-18 i U-21 tim Basela, a ovo će mu svakako biti poseban i nedvojbeno najveći izazov u kratkoj trenerskoj karijeri.

Podsjetimo, dosadašnji trener Urs Fischer je dogovorio razlaz sa Baselom uprkos tome što je osvojio titulu, ali ga je posla koštala loša predstava ovog kluba u Ligi prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi