Zvanično: Bendtner karijeru nastavlja u Norveškoj

Novi član Rosenborga

Zvanično: Bendtner karijeru nastavlja u Norveškoj

E. Škorić

Danski napadač Nicklas Bendtner napustio je redove engleskog prvoligaša Nottingham Foresta.

Bendtner se u septembru prošle godine priključio ekipi Nottingham Foresta nakon što je prekinut ugovor s Wolfsburgom, ali danski napadač nije se nešto posebno proslavio po povratku u Englesku.

Iz Nottinghama su poručili kako je Bendtner novi igrač norveškog velikana Rosenborga.

On je u prethodnom klubu u 17 nastupa postigao dva gola, a Rosenborg je njegov sedmi profesionalni klub u karijeri. Igrao je za Arsenal, Birmingham, Sunderland, Juventus, Wolfsburg, Nottingham Forest i evo sada će nostiti dres Rosenborga.

Danac je posebno zanimljiv nogometnim fanovima širom svijeta zbog njegovih nevjerovatnih izjava, pa je jednom priliom rekao da je bolji od Messija i Ronalda. Ima nadimak Lord, a često se u centru pažnje nađe isključivo zbog gluposti koju napravi ili nekog epskog promašaja. Ruku na srce, ima i trenutaka kada je blistao u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi