Zvanično: Benitez napustio Napoli

Ide u Real?

Zvanično: Benitez napustio Napoli

E. Škorić

Rafael Benitez je na današnjoj presici objavio da napušta Napoli.

Španski trener je saopštio da ide iz Napolija i, prema svemu sudeći, bit će imenovan za nasljednika Carla Ancelottija u Real Madridu. 

Njegov posljednji susret na klupi Napolitanaca bit će za vikend protiv Lazija, u posljednjem kolu Serije A.

“Moje vrijeme u Napoliju je završeno. Imao sam ugovor na dviej godine s Napolijem i on završava nakon utakmice protiv Lazija. Želio bih da se zahvalim predsjedniku, klubu i svim navijačima. U nedjelju nas čeka teška utakmica i želim pobjedom završiti ovu epizodu života”, kazao je Benitez.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Benitez je 2013. imenovan za trenera Napolija, a klub je vodio do naslova Kupa i treće pozicije u Seriji A nakon prve sezone. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.