Zvanično: Bonucci novi igrač Milana

Iznenađenje ljeta

Zvanično: Bonucci novi igrač Milana

Leonardo Bonucci od večeras je i zvanično novi fudbaler Milana, potvrdio je klub sa San Sira.

Nakon što se u srijedu pojavila informacija da bi Bonucci mogao preći u Milan, stvar je bila gotova za samo tri dana, a 30-godišnji defanzivac je potpisao ugovor na pet godina.

"Milan je dogovorio uslove sa Juventusom oko transfera Leonarda Bonuccija, ostaju samo ljekarski pregledi koji će se obaviti u nekoliko narednih dana. Nakon toga on će se priključiti treninzima i potpisat će ugovor na pet godina", navodi se u saopštenju Milana.

Podsjetimo, Milan će Juventusu platiti 40 miliona eura plus dva miliona eura bonusa, a Bonucci će imati godišnju platu od osam miliona eura plus dva miliona eura bonusa. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bonucci će navodno dobiti i kapitensku traku, ali i željeni dres sa brojem 19, koji ga je krasio i u Juventusu. On je osvojio šest vezanih titula prvaka Italije sa Juventusom, a igrao je i dva finala Lige prvaka. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije