Zvanično: Carrick produžio ugovor sa Unitedom

Iskusni engleski fudbaler ostaje na Old Traffordu

Zvanično: Carrick produžio ugovor sa Unitedom

D. Rakanović

Iskusni engleski fudbaler Michael Carrick produžio je ugovor sa Manchester Unitedom na još jednu godinu. 

Menadžer Uniteda Jose Mourinho zadovoljan je partijama engleskog fudbalera i odlučio je zadržati Carricka i narednu sezonu.

"Uživao sam radeći sa Carrickom u protekloj sezoni. Ne samo da je izuzetan fudbaler, već i divno ljudsko biće i pravi uzor mladim igračima", rekao je menadžer Jose Mourinho. 

Ovaj 35-godišnji veznjak izjavio je za klupsku stranicu da je prezadovoljan što ostaje u klubu. 

"Oduševljen sam što se nastavlja moje putovanje sa ovim velikim klubom", rekao je Carrick. 

Carrick za Manchester Uniteda nastupa od 2006. godine kada je stigao iz Tottenhama. U svojoj karijeri još je igrao za West Ham.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za Manchester je odigrao 458 utakmica u svim takmičenjima i postigao 24 pogotka. 

U karijeri je sa Crvenim đavolima osvojio sve moguće trofeje. Ima pet titula u Premier ligi, dva Liga Kupa, te po jedan trofej Lige prvaka, FA kupa i Evropske lige.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi