Zvanično: Chapecoense osvajač Copa Sudamericane!

U počast poginulim igračima ovog kluba

Zvanično: Chapecoense osvajač Copa Sudamericane!

E. Čaušević

Južnoamerička fudbalska kuća CONMEBOL danas je zvanično potvrdila da je brazilski Chapecoense osvajač ovogodišnje Copa Sudamericane.

Chapecoense je prošle sedmice trebao igrati finale protiv Atletico Nacionala, ali je brazilski klub doživio avionsku nesreću na putu za Kolumbiju u kojem je poginula 71 osoba. Nakon ove velike tragedije Atletico je zatražio od CONMEBOL-a da u čast poginulim igračima i članovima Chapecoensa titulu uruče ovom klubu.

Iako se špekulisalo da će CONMEBOL tražiti da se ovaj meč odigra na kraju je zvanično odlučeno da je Chape novi osvajač Copa Sudamericane. 

"CONMEBOL zvanično želi objaviti da je Chapecoense osvajač Copa Sudamericane za 2016. godinu", navodi se u saopštenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije