Zvanično: Dalbert potpisao za Inter

Stigao iz Nice

Zvanično: Dalbert potpisao za Inter

E. Čaušević

Defanzivni fudbaler Dalbert odlučio je napustiti Nicu i svoju karijeru nastavit će u dresu Intera.

Dalbert se duže vrijeme povezivao sa prelaskom u Inter, a danas je italijanski klub zvanično potvrdio da je ovaj brazilski fudbaler potpisao ugovor s ovim timom. Brazilac je danas prošao ljekarske preglede nakon čega je sa Interom pitpisao petogodišnji ugovor.

Pregovori Nice i Intera za ovog 23-godišnjeg igrača trajali su nekoliko sedmica, a francuski klub na kraju je odlučio da prihvati ponudu od 25 miliona eura. Inter će Nici odmah isplatiti 20 miliona eura, a pet miliona će francuski klub dobiti kroz bonuse.

"Dalbert je zvanično Interov igrač i s našim klubom potpisao je saradnju na pet godina. On je rođen u Rio de Janeiru, a prije Nice igrao je za Fluminense i Flamengo, te portugalske klubove Academicu i Vitoriju Guimares. Sretni smo što je postao igrač Nerazzurra i želimo mu mnogo sreće u zajedničnoj avanturi", poručili su iz Intera.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi