Zvanično: Defrel novi igrač Rome

Stigao iz Sassuola

Zvanično: Defrel novi igrač Rome

E. Čaušević

Roma je zvanično danas potvrdila da je Gregorie Defren novo pojačanje kluba s Olimpica.

Ovaj 26-godišnji francuski napadač u Romu stiže iz Sassuola na posudbu do kraja ove sezone, a rimski klub ima obavezu da otkupi njegov ugovor narednog ljeta. Roma će platiti Sassuolu pet miliona eura za posudbu, te dodatnih 15 miliona za otkup ugovora.

"Klub sa zadovoljstvom želi objavidi da je Defren novi igrač Rome. On će se već danas priključiti ostatku ekipe na pripremama u Sjedinjenim Američkim Državama. Defrel stiže na posudbu, ali na kraju sezone će Roma otkupiti njegov ugovor", saopštili su iz Rome.

Defrel je u dresu Sassuola odigrao 73 utakmice i postigao je 23 gola. Francuski napadač će imati težak zadatak da se izbori za mjesto napadača u timu s obzirom da mu je glavna konkurencija Edin Džeko.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi