Zvanično: Dias potpisao za Fiorentinu

Stiže iz Monaca

Zvanično: Dias potpisao za Fiorentinu

E. Čaušević

Fiorentina je danas potvrdila da je dovela novo pojačanje jer je iz Monaca stigao Gil Dias.

Ovaj 20-godišnji krinli fudbaler je stigao iz Monaca na dvogodišnju posudbu, a klub iz Firence ima obavezu da na nakon toga otkupi njegov ugovor. Dias je u Monaco stigao prije dvije godine, ali je nakon toga većinom igrao na posudbama jer nije imao mjesta u klubu iz Kneževine.

Dias je debitovao za Monaco prije nekoliko dana kada je odigrao sedam minuta protiv Dijona. No, Monaco je ponovo odlučio da ga pošalje na posudbu, te je sada gotovo sigurno da se ovaj igrač neće vraćati u Kneževinu.

"Fiorentina želi objaviti da je postignut dogovor o posudbi Gila Diasa iz Monaca. Portugalski fudbaler će doći na dvogodišnju posudbu, a nakon toga će klub otkupiti njegov ugovor. Prošle sezone igrao je za Rio Ave na 39 utakmica, te je postigao osam golova uz sedam asistencija", poručili su iz italijanskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi