Zvanično: Dinamo prodao još jednu mladu zvijezdu

Marko Rog prelazi u Napoli

Zvanično: Dinamo prodao još jednu mladu zvijezdu

Nakon Marka Pjace, Dinamo je večeras zvanično potvrdio prodaju još jedne mlade zvijezde.

Ofanzivni fudbaler Marko Rog postigao je dogovor sa Napolijem i u narednih 48 sati će zvanično potpisati petogodišnji ugovor sa svojim novim klubom.

"Jako sam sretan što odlazim u veliki klub i talijansku ligu, ali s druge strane nije mi lako otići iz Dinama i Zagreba. Proveo sam ovdje krasnu godinu, osvojili smo duplu krunu, igrali Ligu prvaka i sada ponovili taj fantastičan uspjeh. Svojim sada već bivšim igračima želim puno sreće u nastavku sezone", rekao je Marko pa nastavio:

"Što se mene tiče, jedva čekam priključiti se novoj momčadi, ovo je veliki korak u mojoj karijeri i siguran sam da ću pomoći klubu u ostvarivanju ciljeva. Hvala Dinamu, navijat ću njih, ali moja sadašnjost i budućnost je plavi dres drugog kluba - Napolija".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Pretpostavlja se da će Dinamo za Roga inkasirati oko 16,5 miliona eura, što će biti još jedan fenomenalan transfer kluba sa Maksimira.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije