Zvanično: Dzemaili karijeru nastavlja u MLS-u

Potpisao za Montreal Impact

Zvanično: Dzemaili karijeru nastavlja u MLS-u

Švicarski fudbaler Blerim Dzemaili potpisao je za MLS ekipu Montreal Impact.

Dzemaili u MLS ligu dolazi na posudbu iz Bologne za koju je ove sezone odigrao 33 meča te je postigao devet golova.

On je prošao ljekarske preglede u novom klubu te će se saigračima pridružiti pred meč protiv Columbus Crewa, koji je na rasporedu ovog vikenda. 

"Montreal Impact objavljuje u utorak da je postignut dogovor oko transfera Blerima Dzemailija. On dolazi na posudbu iz italijanskog kluba Bologna 1909", navodi se u saopštenju kluba iz MLS-a.

Podsjetimo da je Dzemaili tokom karijere igrao za Zurich, Bolton, Torino, Parmu, Napoli, Galatasaray, Genou i Bolognu. Za reprezentaciju Švicarske odigrao je 55 mečeva te je postigao šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi