Zvanično: Feghouli potpisao za Galatasaray

Napustio West Ham

Zvanično: Feghouli potpisao za Galatasaray

E. Čaušević

Alžirski reprezentativac Sofiane Feghouli odlučio je napustiti West Ham i svoju karijeru će nastaviti u Turskoj.

Feghouli je u ekipu West Hama stigao prošle godine iz Valencije, ali se nije baš najbolje snašao u londonskom klubu. Već u januaru se spekulisalo da će Alžirac napustiti West Ham i karijeru nastaviti u italijanskoj Seriji A, no na kraju je Feghouli odlučio da će ostati do kraja sezone.

Iako se transfer rok bliži kraju Feghouli je uspio da pronađe novi klub i napusti West Ham. Alžirski reprezentativac će svoju karijeru nastaviti u Galatasarayju s kojim je danas potpisao petogodišnji ugovor. West Ham će od prodaje ovog igrača zaraditi četiri miliona eura.

Feghouli je prošle sezone za West Ham odigrao 27 utakmica i postigao je četiri gola. Prije toga u svojoj karijeri je, pored West Hama i Valencije, još nastupao za Grenoble i Almeriju. Za Alžir je odigrao 42 utakmice u svojoj dosadašnjoj reprezentativnoj karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi