Zvanično: Gael Kakuta potpisao za Deportivo

Vratio se iz Kine

Zvanično: Gael Kakuta potpisao za Deportivo

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Chelseaja, Gael Kakuta, prošao je danas ljekarske preglede u La Coruni, te je potpisao ugovor sa Deportivom.

Ovaj 25-godišnji fudbaler bio je velika nada Chelseaja, ali nije uspio da se dokaže na Stamford Bridgeu. Kakuta je prethodnu godinu igrao u Hebei Fortuni, ali nije uspio da dogovori uslove novog ugovora sa kineskim klubom.

Ipak, Kakuta nije dugo trebao čekati na ponudu drugog kluba s obzirom da se Deportivo ubrzo oglasio. Kakuta je već danas doputovao u La Corunu gdje je prošao ljekarske preglede i potpisao ugovor sa španskim klubom.

Kakuta već ima isustva igranja u španskoj La Ligi s obzirom da je ranije nosio dres Seville i Rayo Vallecana. Deportivo je na račun Hebei Fortune uplatio oko dva miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi