Zvanično: Gareth Barry potpisao za WBA

Zvanično: Gareth Barry potpisao za WBA

E. Škorić

West Bromwich Albion zvanično je večeras predstavio novo pojačanje - Garetha Barryja.

Barry, koji je za englesku reprezentaciju odigrao 53 utakmice, odbio je šansu da produži ugovor s Evertonom, te se odlučio na promjenu sredine i od večeras je WBA njegov novi tim.

"Želim da pomognem da tim bude bolji i to uvijek radim, bez obzira gdje igram", rekao je Barry, koji je potpisao na godinu dana.

"On je fantastičan igrač i mislim da je njegov stav prema igranju stvarno mjeren činjenicom da mu je Everton ponudio dvogodišnji ugovor da ostane tamo. Stvarno želi da igra i radujem se saradnji s njim", kazao je trener WBA Tony Pulis.

Ranije je WBA angažovao Jayja Rodrigueza i Ahmeda Hegazyja, a tu je i mladi Kinez Yuning Zhang, koji je došao izWerdera. WBA je novu sezonu u Premier ligi otvorio pobjedom nad Begovićevim Bournemouthom (1:0).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Odlazak Barryja iz  Evertona najviše bi mogao prijati bh. reprezentativcu Muhamedu Bešiću, koji igra na istoj poziciji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi