Zvanično: Gonzalo Higuain potpisao za Juventus!

Napoliju pripalo 94 miliona eura

Zvanično: Gonzalo Higuain potpisao za Juventus!

E. Čaušević

Argentinski reprezentativac Gonzalo Higuain danas je zvanično potpisao za Juventus.

Higuain je prošle sezone u dresu Napolija bio ubjedljivo najbolji strijelac italijanske Serije A. Ipak, nakon nekoliko sezona u klubu iz Napulja odlučio je da je vrijeme za odlazak. Iako mu navijači Napolija nikada neće oprostiti taj potez Higuain je odlučio prihvatiti ponudu Juventusa.

Stara dama je aktivirala otkupnu klauzulu argentinskog napadača, te je na račun Napolija uplatila 94 miliona eura. Higuain je danas odradio ljekarske preglede nakon čega je potpisao ugovor. Ovu vijest Juve je potvrdio na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Higuain je s Juventusom potpisao ugovor na pet sezona, a godišnje će zarađivati nešto više od osam miliona eura. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Argentinac je za Napoli odigrao 94 utakmice u Seriji A i postigao je 71 gol. Higuain je postao treči najskuplji igrač na svijetu nakon Garetha Balea i Cristiana Ronalda.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti