Zvanično: Iheanacho potpisao za Leicester

Napustio Manchester City

Zvanično: Iheanacho potpisao za Leicester

E. Čaušević

Mladi nigerijski napadač Kelechi Iheanacho napustio je redove Manchester Cityja, ali je ostao i dalje i engleskom Premiershipu.

Prethodnih sedmica dosta se spekulisalo o tome da će Iheanacho napustiti Manchester City iako je važio za veliku nadu ovog kluba. Međutim, Pep Guardiola je odlučio da mu ovaj napadač nije potreban, te mu je dao dozvolu da pregovara sa drugim klubovima što je Nigerijac i uradio.

Večeras je zvanično potvrđeno da je Iheanacho pronašao novi klub, te da je potpisao petogodišnji ugovor sa Leicesterom. Nekadašnji prvak Engleske odlučio je dovesti mladog napadača, ali još uvijek nije poznato koliko su Lisice izdvojile novca za Nigerijca.

Ovaj 20-godišnji fudbaler se već priključio novoj ekipi i trebao bi upisati debi sutra u prijateljskom meču protiv Monchengladbacha. Iheanacho je u Leicesteru zadružio dres sa brojem osam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti