Zvanično: Jasmin Mešanović potpisao za Maribor
Foto: NK Maribor

SportSport.ba saznaje detalje ugovora

Zvanično: Jasmin Mešanović potpisao za Maribor

Dojučerašnji napadač Zrinjskog Jasmin Mešanović je i zvanično potpisao ugovor sa Mariborom.

Mešanović koji je protekle sezone bio najbolji strijelac mostarske ekipe i jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule prvaka Bosne i Hercegovine je i zvanično predstavljen kao novi igrač Maribora.

"Sve je odlično, ja sam vrlo sretan što sam postao igrač Maribora. Svjestan sam da sam došao u jedan od najvećih klubova u regionu koji je navikao na osvajanje trofeja i ja ću učiniti sve što mogu kako bih dao svoj udio u ostvarivanju ciljeva kluba", izjavio je Mešanović za zvaničnu stranicu NK Maribora.

Mešanović je potpisao ugovor na 3 godine, a za to vrijeme bi u slovenačkom klubu, kako SportSport.ba neslužbeno saznaje, trebao zaraditi 480.000 eura, dakle oko 160.000 eura godišnje.

Finansijski uslovi u Mariboru su odlični, pa će dojučerašnji napadač Zrinjskog u svom novom klubu imati i dodatne premije i besplatnu hranu, a od kluba će, navodno, već sutra dobiti i najnoviji automobil marke Nissan.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Kako je za SportSport.ba potvrdio menadžer Jasmina Mešanovića i vlasnik agencije AK Sport, Admir Husarić, iako je Mešanoviću istekao ugovor sa Zrinjskim zbog korektnih odnosa koje imaju i mostarskom klubu će pripasti dio provizije (30.000 eura).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi