Zvanično: Jeremy Mathieu potpisao za Sporting
Foto: Sporting CP

Dvogodišnji ugovor uz ogromnu otkupnu klauzulu

Zvanično: Jeremy Mathieu potpisao za Sporting

Francuski štoper Jeremy Mathieu je jučer sporazumno raskinuo ugovor sa Barcelonom, a nedugo nakon toga se kao slobodan igrač pridružio Sportingu iz Lisabona.

Mathieu je u Barcelonu stigao 2014. godine iz Valencije za 20 miliona eura, a od tada je za katalonski klub odigrao 91 utakmicu i postigao četiri gola, ipak Francuz je nakon nekoliko izuzetno loših nastupa postao omražen među navijačima Barcelone, pa su mnogi jedva čekali njegov odlazak sa Nou Campa.

Ovaj 33-godišnji štoper je prije nekoliko dana boravio na probi u Sportingu, a portugalski klub je sada odlučio potpisati sa njim dvogodišnji ugovor u koji je ugrađena zaista astronomska otkupna klauzula od 60 miliona eura, iako je njegova trenutna vrijednost, prema Transfermarktu, samo 3 miliona eura.

"Sporting obavještava da je postignut dogovor sa Jeremyjem Mathieuom koji će potpisati ugovor za naredne dvije sezone sa otkupnom klauzulom u iznosu od 60 miliona eura", stoji na zvaničnoj stranici Sportinga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi