Zvanično: Jérémy Mathieu u Barceloni za 20 miliona eura

Francuz pojačao odbranu Katalonaca

Zvanično: Jérémy Mathieu u Barceloni za 20 miliona eura

Iako se pričalo kako će neko veliko ime svjetskog fudbala, makar kada je riječ o defanzivcima, pojačati redove Barcelone to se nije desilo.

Pisalo se kako će David Luiz pojačati odbranu katalonskog kluba, a spominjala su se još neka imena. Ipak, Katalonci nizu sezali za kupovinom nekog igrača iz Engleske, Njemačke ili Francuske, nego su za pojačanje u odbrani posegnuli u "komšiluk".

Naime, klub sa Nou Campa za 20 miliona eura angažovao je iz redova Valencije francuskog stopera Jérémyja Mathieua. 

Iskusni, 30-godišnji, francuski defanzivac potpisao je ugovor na četiri godine za Barcelonom, uz mogućnost produženja na još jednu dodatnu godinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.