Zvanično: Kampl novi fudbaler Leipziga

Potpisao na četiri godine

Zvanično: Kampl novi fudbaler Leipziga

Vezni fudbaler iz Slovenije Kevin Kampl od danas je i zvanično novi fudbaler Red Bull Leipziga.

Nekoliko dana se špekulisalo da će ovaj fudbaler preći u Leipzig, a danas je konačno sve riješeno. Podsjetimo da je on već ranije u karijeri igrao za jednu ekipu iz sportske porodice Red Bull, a riječ je o Salzburgu. Kampl je s novim timom potpisao ugovor na četiri godine.

On je karijeru počeo u Leverkusenu, a kasnije je nastupao kao posuđen igrač za Greuther Furth da bi poslije prešao u Osnabruck, pa potom Aalen, Red Bull Salzburg i Borussiju Dortmund. 

Podsjetimo da je Leipzig imao veoma dobru prošlu sezonu koju su završili na drugom mjestu, pa će ove sezone igrati Ligu prvaka što je sigurno privuklo igrača poput Kampla. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi