Zvanično: Kenan Kodro potpisao za Mainz!

Bh. napadač karijeru nastavlja u Bundesligi

Zvanično: Kenan Kodro potpisao za Mainz!

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Kenan Kodro odlučio je napustiti Osasunu nakon što je ovaj klub ispao iz La Lige u niži rang španskog fudbala.

Kodro se ovog prelaznog roka nalazio na meti mnogih ekipa iz Španije, no na kraju je naš reprezentativac odlučio svoju karijeru nastaviti u njemačkoj Bundesligi. Naime, bh. napadač je danas zvanično potpisao ugovor s Mainzom, te je predstavljen kao novo pojačanje ovog kluba.

Bh. reprezentativac je s ovim klubom iz Bundeslige potpisao ugovor do ljeta 2021. godine, te će u novoj ekipi nositi dres s brojem 19. Ovaj 23-godišnji napadač je nedavno debitovao za našu reprezentaciju, a u prošloj sezoni u dresu Osasune je postigao sedam golova na 28 utakmica.

"Kodro je vrlo zanimljiv napadač koji ima visoke ambicije i to nam se sviđa. On je kompletan napadač sa sjajnim karakteristikama i nejga je lako kombinovati u svim formacijama. Imao je impresivnu sezonu u Osasuni koja je na kraju ispala, ali mu želimo mnogo sreće u Mainzu", rekao je sportski sirektor njemačke ekipe Rouven Schroder.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi