Zvanično: Kuranyi se vratio u Bundesligu

Potpisao za Hoffenheim

Zvanično: Kuranyi se vratio u Bundesligu

Nekadašnji napadač Wolfsburga i Schalkea Kevin Kuranyi od naredne sezone će nositi dres Hoffenheima, sa kojim je danas potpisao jednogodišnji ugovor.

Proteklih pet godina Kuranyi je proveo u Dinamu iz Moskve, da bi se nakon avanture u Rusiji odlučio vratiti u ligu u kojoj je izgradio status reprezentativca Njemačke.

Kuranyi je u svojoj karijeri postigao 111 golova u najelitnijem rangu njemačkog fudbala, a priliku da popravi bilans imat će u novoj sredini.

Kuranyi je sa Hoffenheimom potpisao jednogodišnji ugovor, a od njega se očekuje da u narednoj sezoni svojim iskustvom doprinese ostvarivanju ciljeva kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.