Zvanično: Kuzmanović potpisao za Basel

Nakon dvije i po godine napustio Inter

Zvanično: Kuzmanović potpisao za Basel

Srbijanski fudbaler Zdravko Kuzmanović je kompletirao transfer iz Intera u Basel, u kojem je i zvanično predstavljen.

Ovaj 27-godišnjak rodom iz Thuna je na samom početku svoje profesionalne karijere nastupao za Basel, u koji se vratio nakon više od osam godina.

U Interu je srbijanski veznjak proveo dvije i po godine, ali za to vrijeme nije uspio ostaviti neki dublji trag u slavnom milanskom klubu.

Basel je za Kuzmanovića platio dva miliona eura obeštećenja, a sa njim je potpisao petogodišnji ugovor. Dojučerašnji fudbaler Intera će u svom novom klubu nositi dres sa brojem 22.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zdravko Kuzmanović je u karijeri nastupao za Young Boys II, Basel, Fiorentinu, Stuttgart i Inter, dok je u dresu Srbije upisao 51 nastup i postigao šest pogodaka. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.