Zvanično: Leverkusen se pojačao iz Borussije

Kevin Kampl potpisao na pet godina

Zvanično: Leverkusen se pojačao iz Borussije

Slovenački reprezentativac Kevin Kampl potpisao je petogodišnji ugovor sa Bayerom iz Leverkusena, saopšteno je iz njemačkog kluba.

Ovaj fudbaler je prošle zime stigao u Dortmund iz Salzburga, ali u žuto-crnom dresu nikada nije uspio pokazati ono što zna, i što je radio igrajući u Austriji.

"Drago mi je što sam se vratio u Leverkusen, gdje sam napravio svoje prve važne fudbalske korake igrajući za U23 ekipu Apotekara. Osjećam se sjajno što sam sada član prve ekipe i što ću igrati u Ligi prvaka", rekao je Kampl.

Kampl će u novom klubu ponovo surađivati sa Rogerom Schmidtom, koji ga je prethodno trenirao u Salzburgu. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iako finansijski detalji ugovora nisu zvanično poznati, njemački mediji pišu da je Bayer za Kampla izdvojio 11 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.