Zvanično: Llorente potpisao za Sevillu

Španski napadač se vraća u domovinu

Zvanično: Llorente potpisao za Sevillu

Španski napadač Fernando Llorente se nakon dvije sezone provedene u Juventusu odlučio vratiti u domovinu i potpisati za Sevillu.

Ovaj fudbaler u redove aktuelnog osvajača Evropske lige stiže kao slobodan igrač, a sa Sevillom je potpisao ugovor na tri godine. Llorente će svoj novi klub moći napustiti u slučaju ponude od 20 miliona eura.

Reprezentativac Španije je u dresu Juventusa odigrao 91 utakmicu i postigao 27 golova, a osvojio je i dvije titule prvaka Italije. 

U svojoj karijeri je Llorente prethodno nosio dres Basconije i Athletic Bilbaa, odakle je 2013. godine prešao u Staru damu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.