Zvanično: Luiz Adriano potpisao za Spartak

Konačno napustio Milan

Zvanično: Luiz Adriano potpisao za Spartak

E. Čaušević

Brazilski napadač Luiz Adriano konačno je uspio da napusti Milan i svoju karijeru će nastaviti u moskovskom Spartaku.

Adriano je na San Siro stigao u ljeto 2015. godine kao veliko pojačanje iz Shakhtara, ali se nije supio dokazati u dresu Rossonera. Nakon što mu je prošlog januara propao transfer u Kinu Adriano je odlučio još jednom pokušati da se izbori za mjesto u početnoj postavi Milana.

Iako je ove sezone dobio nekoliko prilika od Montelle na kraju je postalo jasno da više nema budućnosti na San Siru. Ponovo se špekulisalo o tome da će karijeru nastaviti u Kini, ali je brazilski napadač na kraju odlučio da ide u Moskvu.

Adriano je danas zvanično potpisao ugovor do ljeta 2020. godine sa Spartakom, a Milan je zaradio "samo" miliona eura jer ga je platio prije dvije godine čak osam miliona više.

"Sretan sam što sam stigao u Spartak. Dat ću sve od sebe da se što prije uklopim u tim. Nadam se da ću postići mnogo golova i pomoći klubu da dođe do titule", rekao je Adriano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi