Zvanično: Marlon napustio Barcelonu

Ide u Nicu na posudbu

Zvanično: Marlon napustio Barcelonu

E. Čaušević
Teme:

Brazilski defanzivac Marlon Santos prije nekoliko mjeseci potpisao je za Barcelonu.

Marlon je prošlu sezonu igrao u Barci B na posudbi iz Fluminensea, a u finišu sezone dobio je šansu u prvom timu. Njegove igre su se dopale čelnicima kluba koji su odlučili otkupiti njegov ugovor. Brazilac je s Barcom prošao pripreme, ali je jasno da će se teško izboriti za mjesto u prvom timu.

Ernesto Valverde je poručio Marlonu da će biti tek četvrti izbor na štoperskoj poziciji, te da mu je najbolje da ide na posudbu. Interes za ovog igrača pokazalo je nekoliko klubova, no na kraju je Marlon odlučio da prihvati ponudu Nice.

Barcelona je danas zvanično potvrdila da je Marlon napustio Barcelonu. te da će naredne dvije godine igrati na posudbi. Barca će imati mogućnost da ga narednog ljeta vrati na Nou Camp, dok će Nica za dvije godine moći da otkupi njegov ugovor za 20 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi