Zvanično: Morata novi igrač Chelseaja!

Najskuplje pojačanje u historiji kluba

Zvanično: Morata novi igrač Chelseaja!

E. Čaušević

Španski napadač Alvaro Morata bio je meta mnogih transfer špekulacija ovog ljeta, ali je ova saga konačno završena.

Iako je bilo priče da će napadač Real Madrida svoju karijeru nastaviti u Milanu na kraju od toga neće biti ništa. Morata je odlučio prihvatiti ponudu Chelseaja, a engleski klub je na svojoj  zvaničnoj stranici potvrdio da je Španac novi igrač Plavaca.

Morata će najvjerovatnije postati najskuplje pojačanje u historiji Chelseaja koji će ga platiti između 80 i 85 miliona eura. Prije njega na prvom mjestu bio je Fernando Torres koji je plaćen 58,5 miliona eura kada je stigao iz Liverpoola. Španac bi godišnje trebao zarađivati devet miliona eura, te će sa Plavcima potpisati petogodišnji ugovor.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi