Zvanično: Moyes napustio Sunderland

Nakon ispadanja iz lige

Zvanično: Moyes napustio Sunderland

Nekadašnji trener Evertona i Manchester Uniteda David Moyes danas je zvanično podnio ostavku na mjesto trenera Sunderlanda.

Nakon što je ovaj klub ispao iz Premier lige, Moyes je poručio da osjeća potrebu da povuče ovaj potez i poželio je Sunderlandu sve najbolje u budućnosti.

"Želim se zahvaliti navijačima na podršci tokom cijele sezone, ali i igračima koji su dali maksimum da izbore opstanak. Nažalost, nismo uspjeli i osjećam odgovornost, zato povlačim ovaj potez. Sunderlandu želim sve najbolje i da se brzo vrati tamo gdje pripada, a to je Premier liga", poručio je Moyes.

Navijači Sunderlanda već mjesecima nisu zadovoljni Moyesom, a on je odolijevao tom pritisku i, uz punu podršku Uprave, ostao na klupi do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, samo dan nakon završetka sezone u Engleskoj Moyes je podnio ostavku i Crne mačke će u Championshipu predvoditi novi trener, koji će brzo biti imenovan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi