Zvanično: Odgođen meč Borussije i Monaca zbog eksplozije

Utakmica se sutra igra

Zvanično: Odgođen meč Borussije i Monaca zbog eksplozije

E. Čaušević

U Dortmundu je večeras trebao biti odigran meč četvrtfinala Lige prvaka između Borussije Dortmund i Monaca.

Ipak, sat vremena prije početka utakmice javnost je potresla vijest da se u Dormundu desio napad na autobus igrača njemačke ekipe. Eksplozija je odjeklnula ispred autobusa Dortmunda u kojoj je povrijeđen Marc Bartra. Španski igrač je dobio posjekotine od stakla koje je puklo nakon eksplozije.

Njemačka policija je brzo reagovala, te je objavila da se sada igrači Dortmunda nalaze na sigurnom. Iz kluba su poručili da navijači koji su došli na stadion nisu u opasnosti.

Ipak, 15 minuta prije početka utamice Borussia Dortmund je na svom zvaničnom Twitter profilu objavila da je utakmica odgođena. Nakon sastanka s delegatima policije i UEFA-e odlučeno je da se meč odgodi, te će isti biti odigran sutra od 18:45 sati.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi